همایش نخبگان شاهد و ایثارگر خراسان شمالی برگزار شد

همایش نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر استان خراسان شمالی با حضور مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران، مسئولان عالی استان و با شرکت حدود 100 نخبه و سرآمد شاهد و ایثارگر برگزار شد.
به گزارش تا شهدا؛ حجت الاسلام عزیزی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی در ابتدای این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا تلاش در ارتقای سطح دانش و توسعه دانش بنیان را اقدامی ارزشمند در راستای حفظ دستاوردهای بزرگ شهدا دانست و گفت: نخبگان شاهد و ایثارگر ادامه دهنده حقیقی راه شهدا هستند و این را در عمل ثابت کرده اند.
حجت الاسلام عزیزی یکی از اقتضائات مهم دوره کنونی را تلاش برای توسعه پایدار عنوان کرد و با طرح این سوال که چه توسعه ای توسعه پایدار است، گفت: آن چیزی که هیچ گاه نابود شدنی نیست و حتی با مرگ انسان، بشریت از فواید آن بهره می برند علم انسان و آن چیزی است که به واسطه این علم از انسان ساطع می شود .
وی ادامه داد: امروز در کشور توسعه ای توسعه پایدار است که بنیان آن با علم و دانش مستحکم شده باشد .
حجت الاسلام عزیزی همایش نخبگان را جلسه ای مقدس و معنوی خواند و گفت: این جلسه تلفیقی از علم و ایثار است. در قرآن کریم بارها هم به فضیلت علم و هم به فضیلت جهاد و ایثار اشاره شده و حتی خداوند در قرآن به این دو هم به قلم که نماد علم و معرفت است و هم به گردو غبار سم اسب انسان مجاهد قسم خورده است.
حجت الاسلام عزیزی گفت: ما امروز توفیق حضور در همایشی را داریم که شرکت کنندگان آن وابسته مستقیم به این دو مقوله علم و هم جهاد هستند.
بنا براین گزارش، امام جمعه مرکز استان خراسان شمالی در همایش نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر خراسان به گزارش «ایثار»، حجت الاسلام یعقوبی امام جمعه مرکز استان خراسان شمالی در همایش نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر خراسان شمالی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع نخبگان، تلاش در راستای بالا نگاه داشتن طراز نخبگی کشور را تلاشی ارزشمند خواند و گفت: باید با توسعه علم بستر پیشرفت و اعتلای کشور را فراهم کرد .
حجت الاسلام یعقوبی شمالی سه وظیفه نخبه شناسی، نخبه پروری و حفاظت از نخبگان را وظیفه بزرگ مسئولان دانست و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شناسایی نخبگان، گفت: نباید شرایط به گونه ای باشد که شخص نخبه برای ارائه طرح ها و ایده های خود در پیچ و خم اداری فرسوده شود بلکه ما باید خود به دنبال کشف این استعدادهای برتر باشیم و از ظرفیت نخبگان به نفع کشور استفاده کنیم .
وی ادامه داد : دولت باید با تصویب بودجه مورد نیاز راه را برای شناسایی و استعدادیابی هموار کند. کشوری موفق است و می تواند به شاخصه های پیشرفت دست یابد که بتواند استعدادهای برتر و نخبه خود را شناسایی، استخراج و درنهایت پردازش کرده و بعد از پردازش در ویترین افتخارات خود ثبت کند.
امام جمعه مرکز استان خراسان شمالی در بخش دوم سخنان خود نخبه پروری را ضرورت دیگر کشور دانست و گفت: ما نباید فقط به نخبه شناسی بسنده کنیم بلکه باید با سرمایه گذاری در این بخش راه را برای نخبه پروری هموار کنیم و  فردی را که ظرفیت رشد و بالندگی دارد پرورش دهیم و لوازم این پرورش را برای او فراهم کنیم .
وی دغدغه های گوناگون از قبیل مسائل مال ، مسکن و هزینه های مربوط به توسعه علمی را آفت بزرگ پرورش استعدادها برشمرد و گفت: باید سطح رفاه فرد نخبه به حدی باشد که تنها به مسئله تولید علم و توسعه دانش بنیان بپردازد چرا که اگر اینگونه دغدغه ها در زندگی یک نخبه وارد شود طبیعتا راه بالندگی و پیشرفت برای او ناهموار خواهد شد و در بعضی موارد راه او را سد خواهد کرد .
وی ادامه داد: اگر کشور می خواهد از ظرفیت نخبگان به معنای کامل استفاده کند لازم است شخص نخبه فارغ از هر دغدغه دیگری به رشد و توسعه کشور فکر کند .
حجت الاسلام یعقوبی گفت: نخبه پروری الزاماتی دارد که باید این الزامات را پذیرفت چرا که بدون پذیرش این الزامات نمی توان به درستی از نخبگان و ظرفیت های سرشار آنان استفاده کرد .
امام جمعه شهرستان بجنورد در بخش پایانی سخنان خود حفاظت از نخبگان و ایجاد بستر مناسب برای جلوگیری از فرار مغزها را لازم و ضروری برشمرد و ادامه داد: نباید شرایط کشور به گونه ای باشد که جوان نخبه ایرانی به محض دیدن جاذبه های کاذب غربی به آن سمت گرایش پیدا کند و راحت از دست ما برود بلکه ما باید جاذبه هایی که بعضی نخبگان را به سمت غرب متمایل می کند شناسایی و تا حد توان این جاذبه ها را در کشور خودمان برای ایشان فراهم کنیم .
حجت الاسلام یعقوبی تدین و تقوا را شاخص و معیار همه کارها برشمرد و با بیان این نکته که دین و دین مداری باید اساس و بنیان در همه امور باشد گفت : با تدین می توان تمدن ساخت .

ثبت دیدگاه

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.