http://www.tashohada.ir/index.php/fa/news/19250

شناسه خبر: 19250
۱۳۹۳-۴-۲۲ ۱۸:۱۹

شهيد حميد كاوياني كي بود

<p style="text-align: justify;"><span>اين شهيد بزرگوار پس از فوت پدرش در سن 14 سالگي سرپرستي برادران و خواهران خود را بر عهده گرفت و براي تامين معاش زندگي آنان تلاش&zwnj;هاي فراواني انجام داد.</span></p>

به گزارش تا شهدا، شهيد حميد كاوياني در تاريخ پنجم مهرماه سال 1337 در كرمانشاه ديده به جهان گشود و دوران تحصيل خود را در همان‌جا سپري كرد.

 

اين شهيد بزرگوار پس از فوت پدرش در سن 14 سالگي سرپرستي برادران و خواهران خود را بر عهده گرفت و براي تامين معاش زندگي آنان تلاش‌هاي فراواني انجام داد.

 

وي در سال 54 به عضويت هوانيروز ارتش درآمد و به‌عنوان خلبان، مشغول گذراندن آزمون‌هاي مربوطه شد و در سال 57 نيز به جمع انقلابيون پيوست.

 

شهيد كاوياني پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 58 بعد از اخذ گواهي‌نامه پايان دوران خلباني به كرمانشاه منتقل شد و در پايگاه هوانيروز اين شهر فعاليت خود را آغاز كرد.

 

اين شهيد والامقام با شروع جنگ تحميلي عراق عليه ايران به همراه شهيدان شيرودي و كشوري توانست ضربات مرگ‌باري را بر ماشين‌هاي جنگي دشمن در منطقه غرب وارد سازد و از پيش‌روي آنان در منطقه سرپل‌ذهاب جلوگيري كند.

 

وي تحصيلات خود را تا مقطع كارشناسي علوم و فنون ادامه داد و آخرين مسئوليتش در خلباني هلي‌كوپتر كبري در هوانيروي كرمانشاه سپري شد.

 

سرانجام اين شهيد بزرگوار در حالي‌كه ضربات محكمي را بر دشمن وارد كرد مورد اصابت تيرهاي آنان قرار گرفت و در تاريخ 15 بهمن‌ماه سال 61 در منطقه سنندج بر اثر سانحه هوايي و متلاشي شدن بدنش به شهادت رسيد و پيكر مطهرش در باغ فردوس شهر كرمانشاه به خاك سپرده شد.

 

در وصيت‌نامه اين شهيد بزرگوار آمده است: همانا سعادت در راه خدا شهادت است و شهيدان نزد ذات باري‌تعالي از‌ جايگاه ويژه‌اي برخوردارند.

 

هم‌رزم اين شهيد در خاطرات خود آورده است: صبر و بردباري شهيد كاوياني در برابر سختي‌هاي از ويژگي‌هاي برجسته وي به‌شمار مي‌رفت و گذشت و تواضع او نيز زبان‌زد خاص و عام بود.

 

همسر اين شهيد والامقام در خاطرات خود گفته است: شهيد كاوياني در زمان قبل از اعزام به منطقه ماموت عراق براي انجام عمليات و وظايف محوله، تمام بدهي‌هاي خود را پرداخت كرد و با خيالي آسوده به استقبال شهادت در راه خدا گام برداشت.