http://www.tashohada.ir/fa/news/81512

شناسه خبر: 81512
۱۳۹۷-۱۲-۱۷ ۰۰:۰۹

65 درصد گلزارهای شهدای خوزستان ساماندهی شده‌اند

مدیرکل بنیاد شهید خوزستان گفت: حدود 65 درصد از گلزارهای مطهر شهدا در خوزستان ساماندهی شده و مابقی گلزارها نیز در حال اجرا و یا بیشتر تک مزاری در روستاها هستند.  

تا شهدا؛ فرجیان عصر امروز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به 22 اسفند سالروز تأسیس بنیاد شهید به فرمان امام راحل اظهار کرد: این بنیاد با هدف ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین رسیدگی به امور معیشتی، رفاهی و درمانی خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان تأسیس کردند.
وی افزود: بنیاد شهید به عنوان دبیرخانه توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، برنامه‌های مختلفی را در سرلوحه کار قرار داده که برنامه ریزی های لازم را با برگزاری جلسات فصلی در شهرستان‌ها و استان‌ها انجام می‌دهد.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان با اشاره به مدیریت فرزندان شهدا در بسیاری از یادواره‌ها تصریح کرد: بنیاد شهید در اکثر یادواره‌ها فقط کار پشتیبانی را انجام و در عین حال راهنمایی و انتقال تجارب برای اثرگذاری و زیبایی بیشترین این برنامه‌ها را در دستور کار دارد.
فرجیان با اشاره به تقدیم 75 شهید مدافع حرم و حدود 200 جانباز از خوزستان برای دفاع از حریم ولایت ادامه داد: در عملیات‌های تروریستی جبهه استکبار و شیطانی امریکا، اسرائیل و همراهی عربستان سعودی، تعداد زیادی از مردم بی گناه و نیروهای جان برکف در خوزستان درگیر مسائل تروریستی شدند؛ دشمنان با حوادث مختلف باعث به شهادت رسیدن افراد بسیاری در خوزستان می‌شوند که نمونه بارز آن شهدای حله هستند، شهدای طریق الحسینی که برای زیارت امام حسین به کربلا مشرف شدند.
وی اضافه کرد: شهدای خوزستان در عملیات تروریستی مجلس و حادثه تروریستی 31 شهریور ماه که بالغ بر 23 شهید و 70 مجروح را به جای گذاشت نیز از جمله اقدامات کوردلان است؛ همچنین حوادث کور دیگری در سطح شهرهای مختلف که منجر به شهادت نیروهای امنیتی و انتظامی شد، همه نشان دهنده زنده بودن و پویایی خوزستان و تداوم ایفای نقش مردم این دیار در ولایتمداری و پاسداشت خون شهدا است.
فرجیان خبر داد: در سال 97 در حوزه درمان به عنوان ویژه‌ترین و مهمترین حوزه فعالیت برای والدین شهدا (نیازمندی آنها به پایش سلامت با توجه به کهولت سن) و جانبازانی که سه دهه از دفاع مقدس می‌گذرد و با کهولت سن درمانشان مضاعف و نیازمند رسیدگی بیشتر هستند، 9 مرحله کمیسیون پزشکی برگزار و حدود چهار هزار نفر تحت پوش قرار دادیم.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان ادامه داد: امسال کمیسیون خانواده حق پرستاری را برای دو هزار و 328 نفر و یک مرحله هم در سال قبل برای یک هزار و 367 نفر انجام دادیم؛ جمعاً در دو سال اخیر کمیسیوین حق پرستاری برای سه هزار و 695 نفر برگزار شد.
فرجیان یادآور شد: پوشش بیمه‌ای پایه حدود 41 هزار و 800 نفر است و در عین حال در زمینه بیمه تکمیلی و طلایی هم 120 هزار نفر را تحت پوشش قرار دادیم.
وی با اشاره به برقراری سه هزار ارتباط تلفنی با خانواده‌های تحت حمایت اظهار کرد: پایش سلامت برای سه هزار و 800 نفر از والدین شهدا، همسران شهدا و جانبازان انجام شد، یعنی پزشک در منازل سرکشی و وضعیت جسمی آنها را ویزیت و بررسی کرده اند، هرجایی هم نیاز به حضور در مراکز درمانی بوده کار را انجام دادیم.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان با اشاره به انجام 13 هزار نفر دیدار با خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران در طول سال 97 عنوان کرد: در سال 97 بالغ بر پنج هزار و 500 فقره تسهیلات مسکن برای خانواده‌های شهدا و ایثارگر مصوب شده و تاکنون یک هزار و 690 فقره به صورت مستمر تخصیص و خانواده‌ها در حال جذب آن هستند.
فرجیان با اشاره به ساماندهی حدود 65 درصد از گلزارهای مطهر شهدا در خوزستان گفت: مابقی گلزارها نیز در حال اجرا و یا بیشتر تک مزاری در روستاها هستند که برنامه ریزی شده تا از طریق اعتبارات ارزش افزوده، استانی، ملی، مشارکتی و دهیاری‌ها آنها را نیز بازسازی کنیم.
وی خبر داد: منازل همه خانواده‌های جامعه جانبازان بالای 25 درصد و شهدا بیمه حوادث و والدین شهدا و جانبازان نیز بیمه عمر شده اند. همچنین کمک هزینه کفن و دفن متوفیان شاهد و ایثارگر، پرداخت هدیه ازدواج و صدور گواهی کسر خدمت نیز از دیگر اقدامات انجام شده است.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان بیان کرد: در اداره امور کارگزینی شاهد و ایثارگران نیز تمام پرداخت حقوق ماهانه و مزایای خانواده‌های شاهد و ایثارگر در سامانه کشوری ثبت و ضبط، حذف و اضافات و فوق العاده‌های برقرار شده نیز در این حوزه بروزرسانی می‌شود.
فرجیان با اعلام این خبر که بنیاد شهید و امور ایثارگران، 120 هزار میلیارد تومان اعتبار دارد که 110 هزار میلیارد تومان آن به حقوق و مزایا اختصاص دارد، گفت: 82 درصد از قوانین حقوق و مزایایی در چارچوب خدمت رسانی به خانواده شهدا و ایثارگران مصوب شده در حال اجرا و مابقی در حال پیگیری است که به دلیل مشکلات حقوقی، نحوه اجرا و یا تأمین مشکلات اعتباری اجرا نشده اند.
وی با اشاره به فعالیت‌های متعدد اداره اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید اظهار کرد: در طول سال جاری برای بالغ بر یک هزار و 145 نفر به صورت دائم (رسمی و پیمانی) در دستگاه‌های مختلف، برای 573 نفر به صورت غیردولتی و برای 57 نفر نیز به صورت واحدهای خصوصی ایجاد اشتغال شده است.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان با اشاره به ملی بودن مشکل اشتغال اضافه کرد: در خوزستان 9 هزار و 500 نفر بیکار (جامعه تحت پوشش بنیاد شهید) در مقاطع تحصیلی مختلف داریم که با پیگیری‌های انجام شده کارگروه اشتغال آنها در استانداری تشکیل و تلاش لازم را برای جذب حداکثری سهمیه اشتغال ایثارگران و شهدا خواهیم داشت.
فرجیان با اشاره به فعالیت‌های بنیاد شهید در حوزه آموزش دانشجویی و عمومی (مدارس)، نخبه پروری و سرآمدان، اعزام‌های ورزشی برای مسابقات قهرمانی و عمومی تصریح کرد: همچنین اردوهای سیاحتی و زیارتی که به خصوص با تأکیدات مقام معظم رهبری برای والدین و همسران شهدا و جانبازان 50 درصد به بالا برگزار می‌شود؛ اردوهای زیارتی محبین الرضا به مشهد، اردوی زیارتی حضرت معصومه به قم و زیارت احمد بن موسی به واقع شیراز از آن جمله هستند.
وی در خصوص اعزام به حج خانواده‌های شهدا و ایثارگران نیز گفت: سال گذشته 550 نفر را از جامعه ایثارگری و امسال نیز تاکنون بالغ بر 360 نفر به کاروان‌های حج معرفی شده و تلاش می‌کنیم که این تعداد را به 600 نفر و بالاتر افزایش دهیم.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان با اشاره به اجرای سه هزار و 800 برنامه در دهه فجر از سوی حوزه فرهنگی بنیاد شهید و با مشارکت اعضای کمیته ایثارگران گفت: 150 میلیون تومان از محل اعتبارات آسیب‌های اجتماعی استان برای تاریخ شفاهی والدین تصویب شده که تفاهمنامه آن هنوز امضا نشده است.
فرجی در پایان گفت: استاندار خوزستان سال گذشته در شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت طی یک مصوبه تأمین اعتباری بالغ بر 500 میلیون تومان از هزینه اجرای طرح تاریخ شفاهی دفاع مقدس را تقبل کردند