http://www.tashohada.ir/fa/news/47196

شناسه خبر: 47196
۱۳۹۵-۷-۱ ۱۳:۰۱

کردستان سرزمین مجاهدت مردان بی‌ادعا / 513 زن شهید در استان وجود دارند

<p style="text-align: justify;">ایران اسلامی سرشار از حماسه&zwnj;ها و جان&zwnj;فشانی&zwnj; جوانانی است که در راه دفاع از مرزهای کشور خون خود را نثار کردند تا درخت تنومند جمهوری اسلامی در برابر کشورهای به ظاهر ابرقدرت ایستادگی و نقشه&zwnj;های شوم آنان را نقش بر آب کند...</p>

تا شهدا؛ ایران اسلامی سرشار از حماسه‌ها و جان‌فشانی‌ جوانانی است که در راه دفاع از مرزهای کشور خون خود را نثار کردند تا درخت تنومند جمهوری اسلامی در برابر کشورهای به ظاهر ابرقدرت ایستادگی و نقشه‌های شوم آنان را نقش بر آب کند. پس از سرنگونی رژیم طاغوتی و پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، دشمنان قسم خورده این مرزو بوم چشم دیدن این دستاورد بزرگ را نداشتند. برای همین کشوری ددمنش که دست پرورده ابرقدرت‌های جهانی بود وارد جنگی نابرابر با کشور ما شد. در این جنگ که 8سال به طول انجامید ایرانیان حماسه‌ای را خلق کردند و دشمن را به زانو درآوردند. دفاع مقدس هفته‌ای خاطره انگیز و پربرکت است که اقتدار و توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشتیم و به دشمنان این ملت ثابت کردیم که فرزندان این مرز و بوم با تمام همتشان از این کشور دفاع می‌کنند. گفت و گوی ما را با «محمد سلیمانی» مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان به مناسب آغاز هفته دفاع مقدس می‌خوانید.

در ابتدا درباره جنگی که بر کشور ما در سال 59 تحمیل شد، توضیحاتی  ارائه دهید.

در 31 شهریور 1359 در شرایطی که کمتر از 2 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذشت و هنوز این نظام نوپا فرصت پیدا نکرده بود که استحکامات نظامی خود را سازماندهی کند، یک جنگ تمام عیار به ما تحمیل شد، به طوری که در ساعت 14:20رئیس جمهوری رژیم عراق (صدام) قرارداد منعقده به نام  الجزایر را پاره و این جنگ را بر ما تحمیل کرد. با بمباران 19 نقطه کشور جنگ نابرابر آغاز شد و 12 بمب‌افکن به پرواز در آمد و بعد از آن هم حمله زمینی صورت گرفت.

  نقش مردم در جنگ تحمیلی چگونه بوده است؟

مردم غیور ایران اسلامی و رزمندگان سپاه اسلام و نیروهای نظامی همه و همه بسیج شدند و در خرمشهر توانستند در 35 روز دشمنان را زمین‌گیر کنند و مقاومت کردند، هر چند در آن روزها از یک سری مشکلات داخلی هم رنج می‌بردیم. این جنگ 8 سال به طول انجامید، اما وقتی امام خمینی (ره) فرمودند که «جنگ ما جنگ خاک نیست» مردم با انگیزه الهی و دفاع از ایران و نظام و حکومت اسلامی جنگیدند و در نهایت پیروزی از آن ایران اسلامی شد، به طوری که دشمن به هیچ یک از اهداف خود دست نیافت.

   به نظر شما اهداف صدام از حمله به ایران چه بود؟

تصرف و حاکمیت بر اروند رود، تجزیه خوزستان به عنوان یک استان نفت خیز، ترس از اثرگذاری انقلاب بر مردم عراق  از اهداف آغاز جنگ از سوی وی بود، اما نه تنها به هدفش نرسید، بلکه با ذلت و خواری هم از دنیا رفت و اینها درس عبرتی برای تاریخ است تا ببینند که افراد زورگو با این همه ادعا چگونه به سزای اعمالشان می‌رسند.

   نقش استان‌های مرزی و به ویژه کردستان در این جنگ نابرابر چگونه بود؟

رهبری امام خمینی (ره) وایستادگی مردم سبب شد که امروز، ایران اسلامی به عنوان کشوری مقتدر در جهان مطرح شود. حدود 200 هزار نفر در جنگ به شهادت رسیدند و 45 هزار نفر نیز به اسارت بعثی‌ها در آمدند. کردستان نیزجزو 5 استانی است که به صورت مستقیم درگیر جنگ بوده است و با تقدیم 5هزار و467شهید و بیش 9هزار جانباز، از جایگاه خاصی برخوردار است. در جنگ تحمیلی مناطق مرزی از جمله شهرهای استان بارها مورد آماج حملات توپخانه‌ای و هوایی دشمن قرار گرفتند که درحملات دشمن در روز 28 دی ماه 1365 بیش از 220 نفر و در 15 خرداد ماه سال 63 در بانه نیز 600 نفر به درجه شهادت و جانبازی نائل آمدند. وقتی در استان بیش از 5400 شهید والا مقام تقدیم انقلاب اسلامی شد و بیش از 9 هزار نفر به درجه جانبازی نائل شدند و همچنین 840 آزاده سرافراز در دفاع از این کشور به اسارت در آمدند، باید گفت که کردستان سرزمین مجاهدت‌های خاموش است و رزمندگان اسلام در این منطقه با رشادت‌های خود از مرزهای کشور در مقابل هجوم دشمن غاصب ایستادگی کردند. در واقع هر منطقه از این خاک شاهد جان فشانی‌های جوانان جان برکف بوده است.

  چه تعداد از شهدای زن در استان وجود دارد؟

513 زن شهید در کردستان وجود دارند و نقش آنها در دفاع مقدس نه تنها کمتر از مردان نبود، بلکه به عنوان همسر و مادری وفادار در میدان جنگ هم حضور پیدا کردند. اگر چه خیلی ازآنها درگیر جنگ بودند، اما پا به پای مردان خدمت می‌کردند.

   چند درصد از گلزارهای شهدای استان ساماندهی شده اند؟

در مجموع در کشور 70 درصد از  گلزارهای شهدا ساماندهی شده، اما این میانگین در استان 85 درصد است. کل گلزارهای ساماندهی نشده در استان نیز450 قطعه است که برای ساماندهی آنها در کل یک میلیارد تومان اعتبار لازم است.

   ایجاد شغل و فرصت‌های شغلی برای خانواده‌های شهدا تا چند درصد محقق شده است؟

یکی از دغدغه‌های بنیاد شهید اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگران است. ما در سنوات گذشته از محل سهمیه 25 درصدی خانواده‌های شهدا برای اشتغال آنها استفاده کردیم، اما حدود هزار نفر به عنوان بیکار در بانک اطلاعاتی ثبت نام کرده اند که 300 نفر آنها فاقد مدارک تحصیلی هستند.در این زمینه نیز برای توانمند سازی آنها کارهای خاصی انجام شده است.

 برنامه‌های هفته دفاع مقدس در استان
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران کردستان می‌گوید: در هفته دفاع مقدس برنامه‌های خاصی در نظر گرفته شده است که یکی از این برنامه‌ها غبارروبی و عطر افشانی گلزار شهداست. این آیین همزمان با سراسر کشور در استان برگزار می‌شود. این برنامه در شهرستان‌ها و روستاهای استان به وسیله کمیته روستایی برگزار می‌شود.


وی افزود: همچنین یادواره شهدا با محوریت شهدای 8سال دفاع مقدس خاص شهدای جاوید الاثر برگزارمی‌شود. دیدار با خانواده شهدا در قالب طرح سپاس نیز از دیگر کارهایی است که در این هفته صورت می‌گیرد./آفتاب دل